L’III Congrés Hispà-Lusità de Ramaderia Extensiva, que se celebrarà a Càceres els dies 1 i 2 de desembre de 2022 sota el lema ‘Sostenibilitat Garantida’, reflexionarà sobre els reptes del sector en matèria de producció i sanitat, la contribució social i econòmica de la ramaderia, la sostenibilitat i els desafiaments de la nova Política Agrària Comunitària (PAC).

Aquest Congrés internacional està organitzat per Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya, amb la participació de les unions territorials d’Andalusia, Castella i Lleó i Extremadura, per la Federació Andalusa d’Agrupacions de Defensa Sanitària Animal, ACOS-Associaçâo d’Agricultors do *Sul i la Uniâo dues Agrupamentos de Defensa Sanitária do Alentejo, comptant amb AgroBank com a patrocinador principal i amb el suport de diverses entitats patrocinadores i col·laboradores.

La ponència d’obertura tindrà lloc l’1 de desembre a les 9.30 hores a càrrec del cap d’unitat adjunt de Perspectives de la PAC *DGAGRI de la Comissió Europea, Ricard Ramón, que analitzarà les estratègies europees per a la ramaderia extensiva, donant pas a la primera taula rodona, que abordarà la producció ramadera en extensiu a Espanya i Portugal, la seva contribució i les noves tecnologies aplicades.

La sanitat animal i vegetal centrarà una altra de les taules que componen aquest congrés, en la qual, entre altres temes, s’abordaran els avanços en la recerca de la vacuna contra la Pesta Porcina Africana i la devesa com a recurs.

Posteriorment tindrà lloc la inauguració oficial de l’III Congrés Hispà-Lusità de Ramaderia Extensiva, a les 13.00 hores, a càrrec del president de la Junta d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara, el ministre Agricultura, Pesca i Alimentació d’Espanya, Luis Planas Puchades, i la ministra d’Agricultura i Alimentació de Portugal, Maria do Céu Antunes.

El congrés continuarà, en horari de tarda, analitzant l’ecosistema de la devesa com a generador de valor, així com la promoció i comercialització de productes de la devesa. A més, durant tot el congrés es presentaran les comunicacions de recerca relacionats amb els assumptes abordats en el congrés.

Segona jornada
La jornada del 2 de desembre de l’III Congrés Hispà-Lusità de Ramaderia Extensiva començarà amb la sostenibilitat i la futura Política Agrària Comunitària (PAC) com a eixos. Després, a partir de les 12.30 hores, tindrà lloc la presentació de conclusions, lliurament de premis i clausura de l’esdeveniment, que estarà a càrrec de la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Població i Territori de la Junta d’Extremadura, Begoña García Bernal.

Sobre el Congrés
L’III Congrés Hispà-Lusità de Ramaderia Extensiva es planteja amb l’objectiu d’abordar els aspectes tecnicocientífics entorn de la producció, comercialització i noves tecnologies, així com de política agrícola, associats a la ramaderia extensiva i posar en valor els seus beneficis per a la sostenibilitat ambiental, territorial, econòmica i social.
Compta amb la col·laboració de *AgroBank com a patrocinador oficial. A més, Banc Santander, Banc de Crèdit Agrícola i *COVAP patrocinen l’esdeveniment, que compta també amb col·laboradors com *MSD Animal *Helth, Diputació de Badajoz, *Euromiel, *Covap, EA *Group, *Cooprado, *Copasa i Diputació de Càceres, als qui se sumen altres empreses i entitats col·laboradores.

Durant tot el congrés es presentaran les comunicacions orals i vídeos de recerca relacionats amb els assumptes abordats en el congrés, com la producció en extensiu, la sanitat animal i vegetal, la sostenibilitat i la promoció i comercialització, per al que es compta amb la col·laboració de la Universitat d’Extremadura.

Tota la informació relativa a aquesta cita de gran importància internacional es troba disponible en la web www.congresoganaderia.com, des de la qual es poden realitzar les inscripcions a aquest esdeveniment, que espera reunir més de 300 professionals procedents de tota Espanya i Portugal.

Programa del Congreso