Santa María, 21 de juliol 2021.- La cooperativa Sa Cooperativa del Camp de Menorca ha obtingut el primer premi al millor formatge semicurat artesà amb una peça de Torre Trencadeta en el concurs que organitza el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Maó-Menorca.

La cooperativa Sa Cooperativa del Camp de Menorca també ha estat reconeguda amb una peça de formatge semicurat del lloc Són Olives i una altra amb formatge curat de Binillubet. Ha obtingut a més el tercer premi en la categoria de formatge curat amb una peça de Torre Trencadeta.

Els membres del Jurat de Tast del formatge Maó-Menorca realitzen l’avaluació dels formatges presentats al concurs. Aquesta avaluació consta de dues fases: una visual i una altra olfacte-gustativa. La fase visual es realitza en una sala, en la qual estan exposades totes les peces de formatge, tallades per la meitat. D’aquesta manera, els jutges poden valorar l’aspecte extern i l’aspecte de la pasta. A continuació, passen a la sala de tast, composta per deu cabines individuals. En elles, cada Jutge realitza l’avaluació de l’olor, la textura, el sabor i l’aroma, la persistència i el gust residual. Les valoracions s’indiquen en una escala de set apartats, que van del pèssim a l’excel·lent i a més anoten una impressió global de 0 a 10 punts.

“Des de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears donem les gràcies a l’organització, a tots els concursants i sobretot a totes les cooperatives d’Illes Balears que donen suport al producte local i fan possible que els productes de les nostres cooperatives tinguin reconeixements” felicita Jerònima Bonafé, presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears.