Santa María, 9 de novembre 2023.- Amb motiu de TaPalma en la qual Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears participa com a col·laboradors hem elaborat aquesta publicació en la qual s’inclouen els productes de les nostres entitats sòcies que participen en aquesta ruta de tapes i còctels que té lloc a Palma del 20 al 26 de novembre de 2023.
En aquest dossier s’ha inclòs una representació dels productes de les nostres entitats sòcies participants en aquesta trobada amb les referències, així com les presentacions de cadascun dels productes que s’inclouen. Segons Jerònima Bonafé, presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, “TaPalma és un aparador fabulós per als productes de les nostres entitats sòcies. És fonamental que els xefs puguin conèixer la riquesa de productes cooperatius que podem promocionar com a garants de producte local que s’ha d’utilitzar en la gastronomia. Gràcies a la participació de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears en TaPalma aportem la riquesa del producte local, km0, .”
Així, dins d’aquest dossier s’inclouen els següents productes que participaran en aquesta trobada anual.

La cooperativa de segon grau, Camp Mallorquí, que enguany compleix 40 anys, mostrarà la seva especialització en la garrofa convencional i ecològica, així com l’ametlla convencional i ecològica i certificada per la IGP Ametlla de Mallorca. Per part seva, la cooperativa agrícola Sant Bartomeu de Sóller, amb 124 anys d’història, mostrarà el seu know-how en les olives i l’oli emmarcats dins de la DO Oli de Mallorca i la DO Oliva de Mallorca, respectivament. També ofereixen taronges, confitures, fruites, embotits. La nostra entitat sòcia, la cooperativa agrícola de Porreres mostrarà la seva confitura d’albercoc i la confitura de pruna de la varietat local autòctona frare roig. A més, la Societat Agrària de Transformació, Agromallorca SAT, com una de les empreses més potents del sector hortofructícola d’Illes Balears mostrarà la seva especialitat de tomàtiga de ramellete ratllat 100% natural. Illacamp SAT mostrarà les diferents presentacions de patata i ceba que conreen, envasen i recullen directament des dels seus socis productors a Sa Pobla.

La cooperativa insular ramadera de COINGA, mostrarà les seves tres varietats de formatge dins de la DO Maó Menorca com són el Formatge semicurat Maó-Menorca Coinga, 8 vegades premiat en els World Cheese Awards; Formatge tendre Maó-Menorca Coinga, 5 vegades premiat en els World Cheese Awards i el formatge Formatge curat Maó-Menorca Coinga, 4 vegades premiat en els World Cheese Awards.
L’Associació Balear d’Apicultors (ABA), com a primera associació d’apicultors de l’arxipèlag es presenta amb diferents varietats de mel d’origen 100% mallorquí. Per part seva, la cooperativa del camp de Formentera, mostrarà la seva farina de blat de xeixa així com productes dels seus socis.
En tots ells es pot degustar la saviesa i l’amor per la terra.

“Volem mostrar no sols als xefs, sinó també la ciutadania els productes elaborats per les nostres entitats sòcies que gràcies amb el seu treball mantenen el paisatge de les nostres illes amb uns aliments inigualables. Ens veiem en TaPalma”, conclou Bonafé.


DESCARGAR PDF