Avui 5 de juny es celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, amb la finalitat de sensibilitzar a la població mundial sobre la importància de cuidar els nostres ecosistemes i fomentar el respecte al medi ambient.

Enguany porta com a lema: “Sense contaminació per plàstics”.

 

Les entitats sòcies de Cooperatives Agro-alimentàries porten des de l’any 2005 col·laborant amb SIGFITO en la recollida d’envasos de fitosanitaris amb la recollida amb  una mitjana anual de 24 tones en 2022 gràcies a la col·laboració dels 37 punts de recollida situats a les illes. En aquests punts es dipositen els envasos buits de SIGFITO per a complir amb la normativa i el medi ambient. Un servei gratuït que realitzen les cooperatives agroalimentàries als socis i a la societat.

En Balears, el punt de recollida que més han reciclat en 2021 han estat la cooperativa menorquina Agrícola Sant Martí situada en el municipi des Mercadal. També han rebut premis en altres anys per la seva contribució a la recollida de productes, la cooperativa agrícola de Porreres en 2012 i 2017, i tambè la cooperativa agrícola de Santa Eulàlia en 2013.

Per això, des de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears contribuïm als ODS per a servir com a palanca d’impuls per a la innovació i estratègia de les nostres entitats sòcies, que juguen un paper crucial en la protecció del Medi Ambient.