Santa Maria, 21 de juny 2024.- La presidenta de Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears, Jerònima Bonafé, ha demanat al president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, un major esforç de promoció de la Llei de Circularitat que obliga el sector turístic a consumir un 3% de producte local.
Des de Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears hem valorat positivament la reunió mantinguda aquest divendres amb el president del Consell on s’ha abordat la necessitat de promocionar el producte i el compliment de la Llei de Circularitat.
Per això, Bonafé també ha exigit conèixer els resultats de control una vegada acabada la campanya de promoció per saber si realment s’està complint aquesta llei.
Com una entitat que aglutina el 49 % de la producció final agrària de les Balears, reclamem la inclusió de les clàusules socials i mediambientals dins dels plecs de condicions de contractacions de l’Administració Pública i, a més, una presència més gran a la Mesa per avaluar el seguiment de la Llei de Circularitat.
Per part del Consell de Mallorca han mostrat el seu compromís amb la creació de la marca “Producte de Mallorca” que en aquest moment està en fase d’elaboració del reglament com a pas previ al registre de la marca.
Pel que fa a això, des de Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears demanem a la marca més estàndards i una major vigilància en els productes identificats com a “producte local” per posar en valor els productes autòctons i protegir tant els consumidors com els productors mallorquins.
Durant la reunió, el Consell de Mallorca ha anunciat que destinarà un total d’1,7 milions d’euros a diferents ajudes orientades a subvencionar la difusió i promoció del producte mallorquí.
Des de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears valorem positivament aquesta subvenció, ja que, des dels nostres inicis, estem treballant per posar en valor els productes locals de les cooperatives de les illes a través de diferents esdeveniments i xerrades per promocionar i posicionar el producte local de les nostres cooperatives.


DESCARGAR PDF