Santa María, 21 d’abril de 2021- Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears ha participat en una reunió amb representants de la Conselleria d’Agricultura i amb el president de SEIASA en la plantació de 33 hectàrees a la plantaciò per posar en valor la importància de dotar al sector productor de fruits secs amb aigües regenerades. L’objectiu d’aquesta reunió és mostrar a les autoritats la importància de dur a terme infraestructures d’emmagatzematge d’aigües regenerades en basses per a poder dur a terme el pla de reestructuració del sector de la fruita seca, principalment de l’ametlla i garrofa.

En la visita ha participat el president de Camp Mallorquí, Miguel Gual; el gerent de Camp Mallorquí, Aldo Castelli; representants de la Conselleria d’Agricultura, Mae de la Concha i Fernando Fernández; Francisco Rodríguez Mulero, president de Societat Estatal d’Infraestructures Agràries (SEIASA); i la presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries, Jerònima Bonafé, respectivament.

Cooperatives Agro-alimentàries destaca la importància d’aquestes accions per a adaptar-nos a la realitat del canvi climàtic en les Illes, poguen afrontar d’aquesta manera períodes de sequera provocat pel Canvi Climàtic. Cooperatives Agro-alimentàries Illes sol·licitarà al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació sol·liciti finançament dels Fons Europeus Next Generation perquè inclogui entre les seves prioritats l’execució de la segona fase de la bassa de regants.

El president de SEIASA ha reconegut la importància i el paper dinamitzador que estan duent a terme les Cooperatives com a instruments fonamentals en la cadena de valor per a aportar viabilitat a les explotacions des del punt de vista de comercialització i producció.

També s’ha celebrat una reunió en la comunitat de regants en la Cooperativa de Porreres on s’han visitat les instal·lacions que es duran a terme per a posar en marxa el reg en aquesta zona de Mallorca.