Santa María, 2 de juliol 2024.- Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears ha signat un conveni amb el Consell Insular d’Eivissa, que atorga una subvenció d’un total de 120.000 euros per a la posada en marxa d’un gabinet d’assessorament i acompanyament als agricultors socis de les cooperatives agràries de l’illa, amb la finalitat que puguin ajustar-se més fàcilment a les exigències d’una agricultura moderna i de qualitat.

L’acte de la signatura del conveni s’ha realitzat aquest dimarts en la seu del Consell d’Eivissa amb el president, Vicenç Marí, el director insular de Medi rural i Marí, Joan Marí, juntament amb la presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, Jerònima Bonafé.

La presidenta ha aprofitat per a agrair al consell “el seu impuls i foment al cooperativisme”. I ha remarcat que, amb aquesta subvenció, “estan ajudant a facilitar als pagesos i a les cooperatives els tràmits digitals i la burocràcia de la nova normativa de les ajudes PAC”.

Aquesta normativa reguladora obliga els titulars d’explotacions agràries a comunicar-se de manera digital amb l’administració, la qual cosa suposa una dificultat per a les explotacions més petites i amb pocs recursos tècnics per a tramitar la seva documentació i complir amb els requisits establerts.

A més, a través d’aquesta oficina, Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears posarà a la disposició dels socis de les cooperatives d’Eivissa un quadern de camp digital de manera gratuïta i oferirà un assessorament individual depenent de les exigències de cada explotació a través d’anàlisi de terra, de producte i d’aigües.

La subvenció, vigent en el pressupost d’enguany, serà destinada, a més de fomentar i donar suport al cooperativisme agrari, a intentar millorar la competitivitat de les cooperatives agràries o agroalimentàries d’Eivissa i a la professionalització del sector.

Amb aquest servei d’assessorament es garanteix la correcta implementació en les explotacions dels requisits legals de gestió i les bones pràctiques agràries i mediambientals. A més de fomentar les pràctiques agrícoles beneficioses per al clima i el medi ambient; competitivitat, innovació, orientació al mercat i foment a l’emprenedoria; requisits en l’àmbit d’explotació derivats de la transposició directiva marc de l’aigua; sobre la utilització adequada de fitosanitaris, els principis de bones pràctiques fitosanitàries i la gestió integrada de plagues, i sobre les tecnologies digitals del sector de l’agricultura.

Aquesta oficina, que està operativa des de febrer en horari de 8.00h a 15.00 hores, està situada al carrer Sa Blanca Dona núm. 8, però també s’atén desplaçant-se als camps de les cinc cooperatives d’Eivissa: St. Antoni Eivissa, Agroeivissa, Sta. Eulàlia, Ecofeixes i Ramadera Eivissenca.


DESCARGAR PDF