Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears ha estat present en el lliurament de premis de l’II Certamen de fotografia “De la mar i de la Terra, un reconeixement als seves dones”. Aquest certamen de fotografia va ser convocat per la Direcció General de Polítiques per a la Soberania Alimentària, la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació amb motiu de la celebració del dia de la dona rural. El lliurament de premis s’ha emmarcat dins de la Primera Jornada “Pla d’Igualtat en el sector Primari dels Illes Balears”.

Entre els premiats es troben Pere Joan Oliver, vicepresident de la Cooperativa Sant Bartomeu de Sóller i secretari de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, que ha rebut el segon premi en la categoria de “indústries agroalimentàries”. Irene Viseras Serrano, responsable de premsa i comunicació de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, ha rebut el primer premi en la categoria “Ramaderia”. El segon premi de la categoria “Ramaderia” ha estat atorgat a José Manuel Ortega, de l’explotació de Oviaragón. La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, juntament amb la directora general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Paula Valero, han fet lliurament dels guardons.

El jurat ha buscat premiar a les fotografies que reflectien el reconeixement del paper decisiu de les dones en el desenvolupament i la qualitat alimentària, així com l’apoderament femení en el sector alimentari

La presència de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears en els guardons d’aquest II Certamen és un altaveu que fa valer la tasca que desenvolupen les dones en cooperatives. Moltes de les dones que treballen en cooperatives són productores, mantenen el territori conreant la terra, proporcionen aliment i  ha arribat l’hora que es vegi el pes i la importància que tenen en  la societat.