Santa Maria, 24 de gener 2025.- Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears patrocina la primera edició de l’esdeveniment gastronòmic internacional Mallorca Restaurant Week, que aquest any tindrà lloc a Mallorca els dies 27 de gener, i del 25 de febrer al 13 de març.
L’esdeveniment comença el pròxim 27 de gener a les 10.30 hores amb una trobada entre els productors de les Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears juntament amb altres productors de l’illa i els xefs dels prop de 20 restaurants participants, per conèixer els seus productes i, a partir d’aquí, elaborar el menú.
A les 12 hores tindrà lloc la roda de premsa de presentació de l’esdeveniment a càrrec de la regidora d’Economia, Comerç i Autònoms de l’Ajuntament de Palma, Guadalupe Ferrer; el director general d’Economia i Comerç, Antoni Fuster; la directora gerent de Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears, Mª Francisca Parets; i la directora de l’esdeveniment, Ana Paula Ruiz.
Els restaurants tindran dues setmanes per preparar els menús i, a partir del dia 25 de febrer fins al 13 de març, tots els interessats podran acudir als restaurants participants per degustar els plats elaborats amb els productes locals. Per part de Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears, les cooperatives participants són Agromallorca SAT amb els seus famosos productes elaborats amb tomàquet de ramell, com són les confitures o el gaspatxo. La Cooperativa Sant Bartomeu de Sóller, que durant l’any passat va complir el 125è aniversari, exhibirà les olives, l’oli d’oliva i les confitures de cítrics de la localitat. Per la seva banda, Camp Mallorquí SCL estarà present amb les ametlles i derivats, i la farina de garrofa. Son Jover SAT amb els seus formatges d’autor ecològics d’ovella vermella mallorquina i de cabra i la cooperativa Pagesos Ecològics Mallorca, recentment fundada, estaran presents amb carn de xai ecològica.
La presidenta de l’entitat, Jerònima Bonafé, ha assenyalat que és una gran oportunitat perquè els restaurants de l’illa coneguin de primera mà la gran varietat, la riquesa i la qualitat de productes locals de les Balears.
Aquest patrocini ha estat gràcies al suport del Consell de Mallorca.