Santa María, 13 d’abril 2022.- Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears té entre les seves funcions la difusió de la seva labor a la ciutadania. Per això ha participat en una jornada cultural en el CIFP Francesc de Borja Moll.

Vint alumnes del curs de Formació Professional del cicle de dietètica (grau superior) han participat en la sessió que ha impartit Mª Francisca Parets, directora gerent de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears.

En el transcurs de la sessió, Parets ha explicat què és una cooperativa agroalimentària, així com el paper de les cooperatives en el món. La segona part ha versat sobre el producte local mostrant casos d’èxit de cooperatives i SATs agroalimentàries de Balears com la Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller amb 123 anys d’història. Aquesta cooperativa, sòcia de l’entitat, ha jugat un paper fonamental en l’agricultura de la vall de Sóller, com a instrument dinamitzador del cultiu dels cítrics i de l’olivera i del valor afegit que suposa per a la protecció del paisatge. Així mateix, se’ls va comptar als estudiants sobre el nou projecte europeu PLOUTOS, emmarcat en els fons H2020 en el qual estem immersos en Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears.

Els alumnes assistents han tingut l’oportunitat de poder participar durant la sessió participativa i dinàmica, així com de resoldre els seus dubtes.

Novetats del sector agroalimentari

Parets ha destacat en la sessió la importància de “defensar el producte local des dels centres d’estudi que es dedicaran a l’alimentació i perquè entre tots i totes puguem vetllar per la sobirania alimentària”. Tot això, afegeix “tenint en compte els elements estructurals d’una cooperativa, la tecnologia amb la introducció de nous projectes en els quals estem involucrats com PLOUTOS. I que defensem a tots els treballadors i treballadores que vetllen per la qualitat dels aliments que mengem”.