Santa María, 21 de gener 2022.- La cooperativa eivissenca Ecofeixes compta amb una nova botiga d’atenció al públic. La cooperativa Ecofeixes es va fundar en 2013 per la iniciativa de 14 agricultors i agricultores de producte ecològic d’Eivissa. Té com a objectiu millorar l’oferta de productes ecològics locals i facilitar l’accés a ells. La cooperativa eivissenca va començar amb un sistema de venda a través de cistelles de producte ecològic, i per a incrementar la seva oferta al públic requeria d’un nou espai que ha habilitat en el recinte de L’Escorxador, en el polígon de Sa Blanca Dona (Eivissa).

Aquest nou espai cooperatiu de 200 metres quadrats compta amb una zona de manipulació, una cambra frigorífica i la zona d’atenció i venda al públic. A la botiga a més de fruites i hortalisses ecològiques de temporada, també ofereix ous, espècies, vins, olis, farines o infusions. L’acte va comptar amb un programa que incloïa una visita guiada al nou local, la degustació de producte propi, així com l’actuació del trio d’actrius “Ses Payeses Emprenyades”.

A la inauguració van acudir, entre altres, Joan Marí del director insular de Medi rural i Marí del Consell d’Eivissa. També va ser present Óscar Molina, xef estrella Michelín del Gran Hotel Eivissa. Molina és conegut per apostar pel producte local. A més, la directora gerent de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, Mª Francisca Parets Amengual juntament amb Laura Sansó, tècnica i la periodista de Cooperatives Agro-alimentàries. Representants de les cooperatives de Agroeivissa i de la Cooperativa Sant Antoni. Tots els assistents van abrigallar a totes les sòcies i socis de la cooperativa Ecofeixes.

Parets ha afirmat que les cooperatives són un instrument molt eficaç per a projectes com el de la cooperativa Ecofeixes, on la coordinació de les explotacions i l’organització en comú permeten que les explotacions puguin arribar al consumidor final de manera col·lectiva, i beneficiar-se dels serveis d’assessorament en comú.  “Ecofeixes S.coop i el seu projecte és gràcies a una aposta de la societat i altres projectes de millora del mediambientals fan que projectes com els de Ecofeixes puguin tirar endavant” ha conclòs.

La directora de la cooperativa Ecofeixes, Sonia Torres, ha destacat que a més d’aquesta botiga tenen previst inaugurar la seva nova pàgina web des d’on també es podrà comprar. (www.ecofeixes.com)

Per part seva, Joan Marí, director insular de Medi rural i Marí del Consell d’Eivissa va posar en valor la iniciativa de Ecofeixes S. Coop. i la gran quantitat de joves que estan prenent protagonisme en el camp. Marí va recordar que des del Consell s’està fent costat al sector agrari amb diferents subvencions.

Durant els mesos més durs de la pandèmia, Ecofeixes S.coop. va dur a terme el repartiment a domicili de cistelles de producte local, que constitueixen un dels seus productes estrella. Encara avui continua oferint aquestes cistelles setmanals d’hortalisses ecològiques produïdes en les finques de les persones associades a la cooperativa, a preus competitius. Ecofeixes és l’única cooperativa de pageses de l’illa d’Eivissa que conreen productes ecològics certificats pel CBPAE, Organisme certificador del producte ecològic a nivell d’Illes Balears.