Santa María, 5 de novembre 2021.- Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears es considera un referent en la innovació del món agrari amb diversos programes que s’estan aplicant en instal·lacions de les seves cooperatives sòcies. Amb aquest enfocament, Cooperatives Agro-alimentàries ha participat en la conferència “Gastronomia sostenible i intel·ligent” emmarcada dins del cicle Productes de Mallorca que duu a terme AnySolution.

La cooperativa Sant Bartomeu de Sóller ha estat l’escenari triat per a aquesta conferència. La presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, Jerònima Bonafé explica que “no podia haver estat una elecció millor. És una de les cooperatives més antigues d’Espanya. Porta operativa des de 1899 i és un referent. Aquí hi ha garantia que el producte és local. Per exemple, en el seu tafona es produeix l’oli i l’oliva que després es distribueix en tota l’illa”.

Bonafé compta amb un gran bagatge en el món agrari i afegeix que “estem molt orgullosos que dos de les nostres cooperatives participin en aquests programes tan innovadors aplicant les noves tecnologies”.

“Així, en les nostres explotacions agràries s’estan duent a terme programes d’innovació com PLOUTOS, gràcies al qual podem tenir una mica més controlat tot el sistema de creixement. Aquest programa està emmarcat dins del projecte HORITZÓ 2020. Ho estem aplicant en AGROMALLORCA SAT on busquem aconseguir una agricultura de precisió. Un altre dels programes que estem desenvolupant és el CPS4AGRI en els cultius d’ametllers de la IGP Ametlla de Mallorca de la cooperativa Camp Mallorquí a Consell. L’objectiu és monitorar tota la plantació i detectar possibles causes de malalties dels ametllers. També considerem molt important traslladar aquestes innovacions del món agrari a la resta de les illes perquè aquesta agricultura de precisió en el segle XXI és cada vegada més necessària. La innovació és clau per a subsistir en el sector agrari” argumenta la presidenta de Cooperatives.

“El resultat de les gestions que es fan en totes les nostres cooperatives sòcies han de ser valorades per tota la població. El producte local de qualitat està garantit en qualsevol de les cooperatives”, finalitza Jerònima Bonafé.