Santa María, 10 de desembre 2021.- Aquest matí la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, ha signat el protocol de col·laboració per a la consolidació del “Digital Innovation Hub Illes Balears” conjuntament amb Cooperatives Agroalimentaries Illes Balears, TURISTEC, la Cambra de Comerç de Mallorca, i la Universitat de les Illes Balears (UIB).

En l’acte celebrat en la Cambra de Comerç, han estat presents la presidenta de Cooperatives Agro-alimentàrias Illes Balears, Jerònima Bonafé, també el president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Antoni Mercant; el rector de la Universitat de les Illes Balears, Jaume Carot i el president de Turistec, Jaume Monserrat.

 

El Digital Innovation Hub de les Illes Balears (DIHBAI-TUR) es va crear en 2019 i la seva raó de ser és aglutinar tot l’ecosistema d’innovació del sector turístic i el sector agroalimentari de les Balears per a incrementar la competitivitat del territori alhora que permeti la seva sostenibilitat econòmica, social i mediambiental.

El Digital Innovation Hub Illes Balears pretén ser un dels referents europeus en innovació digital aplicada a la indústria turística i agroalimentària de Balears fomentant la cultura i la transformació digital, adaptant els models de negoci a l’era digital, creant models de negoci que incrementin la competitivitat de les empreses.

Per a això el DIH IB ha obtingut l’aval de Ministeri d’Indústria, Va comerciar i Turisme, i en breu es presentarà a la convocatòria de la Unió Europea per a l’obtenció del finançament.

La presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, Jerónima Bonafé ha assegurat que amb la signatura “per al sector agroalimentari és fonamental apostar per la innovació i la digitalització per a abordar els nous reptes que afronta el sector, entre els quals trobem la “Estratègia de la granja a la taula”, així com la mitigació dels efectes del canvi climàtic, tan importants per a l’agricultura, com són el tema de l’aigua o la petjada de carboni, entre altres”.

Des de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears volem destacar la importància de l’acord signat avui que compta amb el compromís dels signants per a treballar en la formació, demostració, assessorament, promoció d’iniciatives i crear un model comú de digitalització i innovació, en el qual “les relacions i interaccions entre els membres del DIH, entitats associades i l’oficina tècnica, siguin clau per a una gestió i cogobernanza efectiva”.

El DIH és el resultat del treball realitzat de les organitzacions signants des de l’any 2019. Durant aquests dos anys, s’ha aconseguit el reconeixement nacional del DIHBAI-TUR. A més, el mes de maig passat DIHBAI-TUR va liderar una xarxa de centres d’innovació digital de les illes europees, que inclou territoris insulars com les Açores, les Canàries, Còrsega, Sicília o Creta, entre altres.