Palma, 23 d’octubre de 2023.- Al voltant de 10 entitats sòcies de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears participen en la fira TaPalma que aquest matí s’ha presentat a l’Ajuntament de Palma.

El model cooperatiu serà present en aquesta XVIII edició de TaPalma que se celebrarà a Palma a partir del 20 de novembre. En aquesta data, diverses cooperatives, societats agràries de transformació i entitats sòcies participaran amb el protagonisme dels seus productes. Així és el cas de Agromalllorca SAT especialitzada en productes hortícoles amb el producte estrella de la seva tomátiga de ramillet. Comptaran també amb protagonisme les ametlles i els productes derivats de la garrofa de Camp Mallorquí SCL. Així mateix, la cooperativa agrícola Sant Bartomeu de Sóller participarà amb el seu oli d’oliva, les seves olives, confitures i la tapenade. També els xefs podran utilitzar en els seus fogons la confitura d’albercoc de la cooperativa agrícola de Porreres; la patata de Illacamp SAT juntament amb la mel dels apicultors de l’Associació Balear d’Apicultors (ABA). A més, el formatge menorquí DO Maó-Menorca de COINGA SCL. I per si no fos prou, la cooperativa del Camp de Formentera es presenta amb farina de xeixa, peix sec de Formentera, va venir i oli de Formentera.

Tal com explica Jerònima Bonafé, presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears “La presència de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears és fonamental per a poder comptar amb producte amb garantia d’origen de les Illes Balears durant aquesta fira de referència de Palma”.  “De fet, aquestes entitats que participen són un referent de la producció de productes de qualitat en els seus àmbits. I totes elles no deixen de diversificar i innovar per a adaptar-se a les tendències de consum, al que reclama el consumidor final”, recalca la presidenta de l’entitat.

Aquests productes de les cooperatives agroalimentàries d’Illes Balears seran presents el dia del concurs de TaPalma que se celebrarà el 20 de novembre a la tarda en el Palau de Congressos de Palma, on el xef Claudio Lemos presentarà els productes de les cooperatives sustentades en el sabor, la salut i la seguretat alimentària.

Sobre Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears

Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears es va fundar en 1988. Des de llavors representa i dona suport a les entitats sòcies. Actualment té 38 entitats sòcies que abasten tots els sectors agroalimentaris de les quatre illes Balears. Les cooperatives són els principals actors del sector agroalimentari a Illes Balears, per la qual cosa juguen un paper transcendental en la producció d’aliments i la conformació i la cura del paisatge i del medi ambient de l’arxipèlag.