Santa María, 17 de juny de 2021.- Des de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears volem posar en valor la importància de prendre mesures per aturar la desertificació en Balears. L’escassetat de pluges està fent mossa en el nostre territori avui és el dia de la Lluita contra la Desertificació i la Sequera.

L’Agència Estatal de Meteorologia, Aemet, en el seu últim informe difós l’1 de juny sobre l’evolució de les precipitacions a Espanya indica que el valor mig nacional de les pluges acumulades ha baixat un 9% des que va començar l’any hidrològic l’1 d’octubre de 2020.

“La situació actual demostra la importància de les obres de regulació, perquè en aquestes zones ja s’està regant gràcies a l’aigua embassada d’aigües regenerades, – explica Mª Francisca Parets, directora gerent de Cooperatives Agro-alimentàries- Amb el canvi climàtic la situació s’agreujarà i hi haurà més pluges torrencials i períodes de sequera més amplis. La sequera meteorològica passa factura, però l’agricultura contribueix a pal·liar els efectes de la desertificació”.

“És de vital importància prevenir i disminuir la pèrdua de terra productiva, així com d’ecosistemes naturals davant els efectes del canvi climàtic, fenòmens naturals i intervencions forçades d’éssers humans, garantint la supervivència de les persones i de les Illes Balears.”