Santa María, 21 de maig 2021.- Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears organitza una jornada per a analitzar la problemàtica de l’oví i veure in situ la tondra de les ovelles en una finca.

Josep Jaume Seguí, ramader, explica: “jo tinc 1.300 ovelles. El cost del esquileo són 2.200 € més el transport al punt de recollida. Cada ovella em costa xollar-la 1,5€ i també haig de pagar cada saca a 7€. L’any passat, la llana almenys tenia un preu encara que petit, a 7 cèntims per quilo. Però enguany, la llana està a cost zero”.

La Conselleria ha proposat com a solució als ramaders que un gestor vagi a recollir els sacs de llana per a portar-los a Tirme. La llana és un residu orgànic que pot generar bacteris, malalties i mal al medi ambient i ha de ser tractada de la forma adequada.

“Portem un any amb una empresa de construcció a la qual Camp Mallorquí ha donat 20 tones de llana per a investigar la possibilitat d’utilitzar la llana com a element d’aïllament. Buscarem solucions”, explica Mª Francisca Parets, directora gerent de Cooperatives Agro-alimentáries Illes Balears. “La situació d’enguany s’ha resolt de manera puntual, però hem d’analitzar si aquests estudis poden seguir endavant. L’objectiu és que es pugui retribuir als ramaders el cost que  els suposa xollar les ovelles i donar-li un valor a la llana”, incideix Parets.