Cooperativas Agro-alimentarias de España ha habilitat un compte corrent per a recaptar fons destinats als petits agricultors i ramaders d’Ucraïna, seguint una iniciativa plantejada des del COPA-COGECA, amb la finalitat d’aportar-los els inputs necessaris perquè puguin continuar amb la seva activitat.

Cuenta: ES97 0198/0500/87/2012852527

Els diners recaptats anirà destinat als petits agricultors i ramaders ucraïnesos (fins a 100 hectàrees), per a poder facilitar-los els mitjans de producció i inputs que ara mateix necessiten, en un moment decisiu per a poder procedir a les sembres i altres labors (llavors, combustible, productes fitosanitaris i fertilitzants, medicaments veterinaris, etc).

A Ucraïna hi ha més de 25.000 agricultors i ramaders amb extensions de terres de fins a 100 hectàrees. En total, aquests agricultors -als quals van destinats els fons- conreen més de 800.000 hectàrees en tota Ucraïna i exerceixen un paper molt important per a garantir la seguretat alimentària en les zones rurals. Desgraciadament, per culpa de la guerra, els agricultors han perdut liquiditat financera i de mercat, ja que s’ha suspès el crèdit de productes bàsics. A més, la venda de productes s’ha tornat molt més difícil a causa del bloqueig dels ports marítims i, d’altra banda, els bancs ucraïnesos no poden oferir crèdits assequibles enguany.

Així els fons recollits per Cooperativas Agro-alimentarias de España s’enviaran a la nostra organització homòloga a Polònia -que serà qui adquireixi els inputs- i l’equip de Protecció Civil de la UE lliurarà l’ajuda als agricultors i ramaders ucraïnesos que els permeti continuar amb la seva activitat, malgrat les enormes dificultats derivades de la invasió del país per part de Rússia.