Santa María, 30 de novembre. – Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears ha organitzat l’I concurs dels millors plats elaborats amb productes d’entitats sòcies de Mallorca que s’ha celebrat a l’Escola de Hotelería Illes Balears (EHIB). Vuit estudiants cuiners de la EHIB han elaborat plats amb mè cooperatiu i amb ametlla cooperativa, amb el suport del departament de Promoció Económica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca i de Cajamar.

Ahlam Bahri (1996, el Marroc), alumna d’Alta Cuina en la EHIB, ha captivat al jurat amb el seu plat de “Mè amb cus-cus”. Per part seva, Joan Crespí (2004, Algaida), estudiant de 2n any de l’especialitat de cuina i restauració, s’ha alçat com a vencedor amb el seu postre “Crec-crec d’ametlla”.

Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears organiza el I concurso de los mejores platos elaborados con productos cooperativos

Bahri ha explicat que ha triat aquest plat perquè és molt típic del seu país que es cuina tradicionalment cada divendres. “És un plat molt dolç elaborat amb les costelles del xai, que és la part que més li agrada. Va acompanyat amb cus-cus tradicional elaborat en la cuscusera marroquí farcit de ceba caramel·litzada, prunes confitades i carabassa. També té ametlles fregides i un puré de patates.”

 

 

 

Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears organiza el I concurso de los mejores platos elaborados con productos cooperativos

Crespí ha explicat que el seu plat rep aquest nom “pel soroll que fa en boca. Està elaborat amb pasta fullada farcida de menjar blanc i mouse de xocolate blanc amb licor de amaretto. Tot això acompanyat de florentina d’ametlla cruixent.”

Aquest I concurs de productes cooperatius ha resultat tot un èxit. El jurat ha estat format el xef Claudio Lemos; el xef especialitzat en arqueologia gastronòmica, Tomeu Arbona; Marcos Ribas, membre del Consell Rector de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears; Tomeu Amengual, representant de Cajamar; Maria Tugores, directora de la EHIB i Xisco Jordà, professor de la EHIB. Segons Lemos: “no ha estat fàcil perquè tots els concursants han mostrat plats d’un alt nivell. El jurat no sols puntuava els plats, sinó que valorava emocions. A més, gràcies a aquest concurs es potencia l’ús de producte local cooperatiu. Des de la *EHIB és fonamental perquè des de l’escola és on caldria començar a prendre aquesta consciència. Tenint un gran producte només es pot equivocar un cuinant-ho”.

Els guanyadors han rebut una gran ovació dels seus companys i del públic. Rebran el premi que consistirà en una cistella de producte local de les cooperatives de Mallorca en un acte el pròxim 13 de desembre. A més, aquests guanyadors preparessin els seus plats a manera de showcooking per a les cooperatives de Mallorca.