EHIB

Santa María, 28 de novembre. – Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears organitza l’I concurs dels millors plats elaborats amb productes cooperatius estrella, en aquest cas de les cooperatives de Mallorca, com són el xai i l’ametlla, que se celebrarà demà, dimarts 29 de novembre, a partir de les 12 hores a l’Escola de Hotelería Illes Balears (EHIB), amb el suport del departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca.

Aquest primer concurs de productes de les cooperatives agroalimentàries neix amb la idea de promocionar dos productes estrella de les cooperatives de Mallorca, com són el xai i l’ametlla. “Creiem que Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears , com a entitat aglutinadora de les nostres 37 entitats sòcies, 25 d’elles a Mallorca, hem de representar-les abans de res i en tot. Ens sembla que aquest moment previ a l’època de Nadal és un bon moment per a conscienciar a la ciutadania i als estudiants de cuina perquè puguin conèixer i conscienciar sobre el producte local. L’objectiu és que aquests plats elaborats pels estudiants de cuina siguin mostres del potencial del producte de les nostres entitats sòcies. Aquests estudiants seran els clients potencials i els grans ambaixadors del producte local i cooperatiu.”, explica Jerònima Bonafé, presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears

En aquest I Concurs, els alumnes hauran de preparar amb dos productes estrella de les cooperatives de Mallorca, bé un plat amb xai o bé una elaboració amb ametlla. La participació dels alumnes ha de complir amb una sèrie de requisits que seran valorats pel jurat. Hi haurà tant un jurat en cuina com un altre en taula.

Jurat de primer nivell

Un jurat de màxim nivell en la cuina de Mallorca valorarà als estudiants cuiners que participen en l’I Concurs de productes cooperatius. El concurs estarà presidit pel xef Claudio Lemos; acompanyat per Tomeu *Arbona, xef especialitzat en arqueologia gastronòmica; Maria Tugores, directora de EHIB; Marcos Ribas com a representant de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears ; i Tomeu Amengual com a representant de l’entitat Cajamar. Tots ells estaran acompanyats per diversos professors de cuina de la EHIB.

Els dos guanyadors s’emportaran una cistella de producte local cooperatiu valorada en 100 € que se’ls lliurarà en un acte el dimarts 13 de desembre. Aquest concurs servirà perquè, amb els dos plats guanyadors, un elaborat amb xai i un altre amb ametlla com a ingredient principal, es realitzarà un showcooking perquè els membres de les entitats sòcies puguin gaudir d’aquests plats.

 

Amb el finançament de: