Cinc projectes d’Horitzó 2020 finançats per la Unió Europea: Rubizmo, Ruritage, Ruralization, Liverur i Polirural, que se centren en l’empresa rural, el turisme i el desenvolupament del patrimoni, s’han unit per a oferir una breu escola d’estiu en línia gratuïta durant quatre matins els dies 13, 20 i 27 de juliol i el 3 d’agost.

L’objectiu del programa és mostrar algunes de les eines de desenvolupament rural més importants que han estat desenvolupades per aquests projectes en els últims anys i es poden utilitzar en una àmplia gamma de rols influents en el lideratge rural, especialment en contextos de capacitació, ensenyament, formulació de polítiques i assessorament.

Aquest programa està dirigit a professors, conferencistas, empreses rurals i assessors agrícoles i comercials, així com a activistes, responsables polítics i líders en el desenvolupament de comunitats rurals.

Si Vostè té un paper influent en el desenvolupament rural, la participació en aquesta escola d’estiu l’equiparà per a utilitzar les eines de desenvolupament rural més innovadores que han estat desenvolupades per aquests cinc projectes d’Horitzó 2020.

Els tallers es duen a terme en línia (a través de zoom) els dies 13, 20, 27 de juliol i 3 d’agost de 10.30 a 1.15 pm. Aquest programa és gratuït, però és necessari registrar-se amb anticipació, per a sessions individuals o per a totes. Després de la inscripció, rebrà un breu material introductori abans de cada sessió que l’ajudarà a aprofitar al màxim aquests breus tallers interactius.

13 de juliol. Taller 1: Planificació del seu negoci rural
Els projectes han desenvolupat una gamma d’eines en línia innovadores i fàcils d’usar per a simplificar l’anàlisi del model d’empresa rural i la planificació comercial. Aquesta sessió li permetrà conèixer i introduir aquestes eines de desenvolupament empresarial rural.
Presentació de projectes: Rubizmo i Liverur

20 de juliol. Taller 2: Donar forma al nostre futur rural comú – Part 1
Els projectes finançats per Horizon, per definició, ajuden a donar forma al nostre futur. Aquesta sessió presenta eines que s’han desenvolupat per a ajudar a estructurar la planificació futura i la planificació de polítiques rurals a nivell local, nacional i de la UE.
Presentació de projectes: Rubizmo, Ruralització, Liverur i Polirural

27 de juliol. Taller 3: Innovació a través de la inspiració: explotació dels secrets de l’empresa rural europea, el patrimoni i el turisme
Aquesta sessió se centra en com les eines de presentació d’estudis de casos rurals desenvolupades pels projectes, com a bases de dades, biblioteques, repositoris d’estudis de casos i aplicacions, poden explotar-se amb major èxit per a informar sobre el desenvolupament rural en la seva àrea local.
Presentació de projectes: Rubizmo i Ruritage

3 d’agost. Taller 4: Donar forma al nostre futur rural comú – Part 2
Aquesta sessió presenta eines útils per al desenvolupament estratègic i els models de col·laboració que fomenten les bones condicions de vida i les perspectives de les persones del medi rural.
Presentació de projectes: Rubizmo i ruralització

Per a unir-se a l’escola d’estiu, registri’s a través d’aquest enllaç INSCRIPCIÓN o enviï un correu electrònic amb la següent informació:
• El seu nom, afiliació, país i correu electrònic
• És soci o interessat en un dels projectes (quin)?
• A quines sessions li agradaria unir-se

Si és possible, registri’s el divendres abans de cada sessió. Això és perquè pugui rebre adequadament un breu material introductori abans de cada sessió.

Per a més informació, si us plau contactar amb:
• Brendan@irishrurallink.ie
• louise@irishrurallink.ie
• karen@ifau.dk

RUBIZMO
Aquest projecte està treballant per a descobrir els ingredients vitals per a desenvolupar l’esperit empresarial i models de negoci reeixits en sectors d’alt potencial com l’alimentació i l’agricultura, noves cadenes de valor de base biològica i serveis dels ecosistemes.

Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya forma part integrant del projecte RUBIZMO. www.rubizmo.eu

LIVERUR
Aquest projecte té com a objectiu fer costat a empreses, projectes i iniciatives en el disseny de models de negoci innovadors en zones rurals, avançant cap a una Economia Circular i incloent a tots els interessats importants seguint l’enfocament Living Lab. www.liverur.eu

RURALIZATION
El projecte es basa en la idea que un procés de “ruralització” pot canviar els patrons de desenvolupament en les zones rurals superant el declivi demogràfic i econòmic i generant noves oportunitats. Per a fomentar un procés de “ruralització” en tota Europa, necessitem nous coneixements rellevants per a les polítiques que generarà el projecte. www.ruralization.eu

RURITAGE
En una època de nous desafiaments constants, les comunitats rurals han de bregar amb assumptes més enllà de la protecció, però aprofitar les oportunitats i comprendre el potencial que sorgeixen del seu patrimoni divers i dinàmic. RURITAGE converteix les zones rurals en laboratoris per a mostrar el Patrimoni Cultural i Natural com a motor de regeneració.  www.ruritage.eu

POLIRURAL
Perquè els responsables polítics puguin resoldre els desafiaments de la despoblació, l’abandó de terres i la pèrdua de biodiversitat, necessiten saber si els instruments polítics actuals són efectius, qui es beneficia d’ells i en quina mesura, quines forces impulsores seran més influents i com ho faran, com afecten les persones i al planeta. El projecte està desenvolupant eines i recursos de coneixement per a reunir les poblacions rurals, els investigadors i els responsables de la formulació de polítiques per a abordar problemes comuns. www.polirural.eu