Santa María, 20 de setembre 2021 .- L’Associació de Dones de Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya, AMCAE, va iniciar el mes de juliol passat el programa d’actuacions que, sota el títol “ Dones de Cooperatives: Agents de canvi per a la sostenibilitat del rural”, està dirigit especialment a les dones del sector cooperatiu agroalimentari. Les pròximes cites són el 24 de setembre amb l’organització d’una jornada en línia a Balears, amb la col·laboració de les federacions de Cooperatives Agro-alimentàries de Balears.

Aquest programa, que compta amb la col·laboració del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), respon a les necessitats de les dones de l’entorn rural, amb especial atenció a les quals pertanyen al moviment cooperatiu, i es desenvoluparà en 11 jornades en diferents Comunitats Autònomes. Aquestes jornades pretenen oferir noves oportunitats, tant formatives com informatives, per a posicionar a les dones sòcies en llocs de representativitat i governança de les cooperatives. A més, es tractaran altres qüestions que poden interessar a les sòcies de les diferents zones, com les oportunitats que presenta la nova PAC per a les dones del sector o la Llei de Titularitat Compartida.

24 de setembre, Balears. Jornada en línia
La jornada a Balears se centrarà en diversos temes: l’evolució de la Llei Titularitat Compartida, a càrrec de Mar Mas Iglesias, de la Conselleria d’Agricultura; les novetats de la PAC i les seves implicacions per a les dones del sector agroalimentari cooperatiu, a càrrec de Gabriel Trenzado Falcón, coordinador dels Serveis Tècnics de Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya; i també mostrarà experiències d’èxit liderats per dones sòcies de la cooperativa menorquina Ecofeixes i de la cooperativa de Mallorca, Bessoners.

Conclourà amb una avaluació de com s’està avançant en igualtat des de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, aportant dades i analitzant les diferents línies d’actuació.

Aquesta jornada comptarà també amb la intervenció de Jerònima Bonafé, presidenta nacional de AMCAE i presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries de Balears.

Inscripció i Programa