Santa Maria, 12 de gener de 2023.- El primer edil del consistori ciutadà José Hila, acompanyat del regidor de Medi Ambient han visita les instal.lacions d’Agromallorca SAT des Barranc situades al municipi de Palma.
José Hila i Ramon Perpinyà han estat rebuts per la gerent d’Agromallorca SAT Isabel Vicens i els ha acompanyat en una visita pels hivernacles de la finca. Els representants de Cort han pogut veure de primera mà la realitat agrícola del municipi de Palma sovint desconeguda.

Durant el seu recorregut han vist quin és el procés de conreu i sembra d’una activitat tan estratègica com és la del sector primari. Isabel Vicens, i el cap de producció d’Agromallorca Pep Mora, han tingut l’oportunitat d’explicar el procés de producció integrada i la problemàtica derivada d’una activitat tan estratègica econòmica i socialment per Mallorca.

Vicens els han explicat quins són els mètodes emprats per assolir una producció de fruites i verdures, espacialment de la tomàtiga de ramellet – de la que Agromallorca n’és el primer productor de les Illes – i de les variables que hi intervenen, tant climàtiques com d’encariment del producte, com dels derivats de la situació d’insularitat en la seva doble vessant, com són la importació de materials i insums, com després de l’exportació i comercialització exterior.

Tots han coincidit en la necessitat de posar en valor l’aportació del món agrícola de Palma, apostar pel producte local, com a la manera més socialment responsable de consumir, i la imprescindible formació tant a nivell de consumidor com a d’actius per incorporar-se al mercat productiu.