El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha obert el termini de presentació de sol·licituds per al programa CONREA 2023, que es prolongarà fins al dia 24 de novembre. Aquest programa, dirigit a joves agricultors i ramaders, consisteix en la realització de breus estades formatives en explotacions model repartides per tot el territori nacional, a partir de gener de 2024.

Els participants d’aquesta experiència formativa podran seleccionar l’explotació on desitgin realitzar les estades en el catàleg publicat en la web del Ministeri. També estarà disponible un cercador on estaran disponibles per territori, dates i producció agrària.

En aquesta nova edició, les estades ofertes estan organitzades per les entitats col·laboradores del programa, entre les quals es troba Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya, Associació Agrària Joves Agricultors (ASAJA), Associació de Criadors de Bestiar Porcí Cèltic (ASOPORCEL), Coordinadora d’Organitzacions d’Agricultors i Ramaders (COAG), Sant Isidre Miques, Unió d’Escoles Familiars Agràries (UNEFA), Unió de Petits Agricultors i Ramaders (UPA), i Unió d’Unions d’Agricultors i Ramaders.

En aquesta edició s’ha ampliat la possibilitat de participar a professionals agraris menors de 41 anys, o que s’hagin instal·lat en els últims cinc anys amb una edat inferior o igual a 40 anys. També s’obre la possibilitat de triar explotacions amb produccions iguals o diferents a les dels sol·licitants, independentment del sector i del territori.

Les despeses d’allotjament, manutenció i transport dels joves estan coberts pel programa. A més, comptaran amb una compensació per despeses de substitució per a contractar una persona que atengui i gestioni la seva explotació durant aquest període.

Jornada informativa en línia

Per a conèixer millor les possibilitats i el funcionament del Programa CULTIVA, el pròxim dimecres 8 de novembre, a les 13.00 hores, es realitzarà una jornada informativa en línia, dirigida a totes les persones interessades en el Programa CULTIVA2023.

Aquesta jornada en línia per a joves servirà per a intercanviar experiències entre participants del programa i informar les i els joves que estiguin interessats a participar sobre les novetats del Programa CULTIVA 2023, així com resoldre dubtes.

Per a poder participar en la jornada és necessari inscriure’s prèviament en el següent enllaç.

Més informació sobre el Programa CULTIVA

Iniciativa finançada i desenvolupada pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació