Demà 1 de juliol, el moviment cooperatiu celebrarà el Dia Internacional de les Cooperatives 2023. Units pel lema ‘Cooperatives pel Desenvolupament Sostenible’. Amb ell es vol mostrar com la forma cooperativa de treballar, inspirada en els valors i principis cooperatius, té en el seu ADN el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Enguany és, a més, clau per a l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Al setembre l’ONU organitzarà un cim on es durà a terme una revisió dels seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i proporcionarà una orientació política d’alt nivell sobre accions transformadores per a accelerar el seu compliment. Es tracta, per tant, d’un moment clau per a demostrar la contribució de les cooperatives a la consecució dels ODS.

El president de l’Aliança Cooperativa Internacional, Ariel Guarco, anima en aquest vídeo a totes les cooperatives a mostrar al món la nostra identitat, “perquè el creixement econòmic i la prosperitat poden i han d’anar de bracet del treball decent, de la reducció de les desigualtats i de la pau”.

Campanya en xarxes socials

Com cada any, les cooperatives poden unir-se al Dia Internacional de les Cooperatives per a mostrar el nostre orgull de pertinença al moviment cooperatiu i celebrar com les cooperatives construeixen un món millor.

Des d’aquí us convidem a demostrar la contribució de la vostra cooperativa a la consecució dels #ODS. Podeu unir-vos a la campanya en les xarxes socials “Quan la meva cooperativa…” i posar un exemple de com la cooperativa està contribuint a un ODS concret. No oblideu utilitzar les etiquetes #CoopsDay i #Coops4sdgs i citar-nos perquè puguem difondre totes les accions! Mostrem a la societat com les cooperatives construeixen un món millor!

Conferència Internacional a Sant Sebastià

En el marc de la celebració del Dia Internacional de les Cooperatives 2023, el dissabte 1 de juliol es durà a terme, a la ciutat de Sant Sebastià, la conferència internacional “Cooperatives pel Desenvolupament Sostenible” on es mostrarà de quina manera les cooperatives són la millor eina per a construir un futur millor, un desenvolupament sostenible per a tots.

Aquesta Conferència, que tindrà lloc a l’Ajuntament de Donostia-Sant Sebastià, organitzarà sis taules rodones en les quals representants de diferents organitzacions que acudiran des de diferents països del món debatran sobre la relació entre el moviment cooperatiu i cadascun dels ODS.

La Conferència ‘Cooperatives pel Desenvolupament Sostenible’ s’emmarca dins dels esdeveniments de la Capitalitat de l’Economia Social de Donostia 2023 i està organitzada per Kooperatiben Kontseilua, Aliança Cooperativa Internacional, Konfekoop, Coceta i Donostia-Sant Sebastià, Capital de l’Economia Social, amb la col·laboració de l’Aliança Cooperativa Internacional (ACI),

Més informació: