Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears ha organitzat un viatge formatiu a les cooperatives de Mallorca per a una representació de socis i sòcies de la cooperativa del Camp de Formentera juntament amb el conseller d’Agricultura de Formentera.

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Rural, informa que aquesta setmana el conseller de l’àrea, Josep Marí, juntament amb el president de la Cooperativa del Camp de l’illa, Marcos Ribas; el seu gerent, Carlos Marí, i altres socis de la cooperativa han participat en un viatge organitzat per Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears per conèixer de primera mà les cooperatives de Mallorca i els seus projectes.

El conseller Josep Marí ha mostrat la seva satisfacció “perquè aquests dies els responsables de la Cooperativa s’han endinsat dins el món agrari de Mallorca per agafar idees que després es poden traslladar al camp de la nostra illa”. D’entre totes les accions realitzades, el conseller ha destacat “la visita als trulls d’oli ara que el projecte per elaborar oli de manera regulada a Formentera està més prop de ser realitat”. En aquest sentit, cal destacar que l’adquisició de la maquinària ja ha estat adjudicada per un preu de 270.000 € i s’espera que en breu Tragsa comenci les obres de construcció de la nau.

Per la seva part, el president de la Cooperativa, Marcos Ribas ha declarat que “l’objectiu principal d’aquestes visites ha estat compartir experiències i que els socis de Formentera puguin conèixer de primera mà la feina de les cooperatives de Mallorca. “Amb aquest viatge hem creat sinergies per col·laborar i compartir coneixements a partir de les diferents experiències”, ha afegit.

Dimarts passat, 13 de desembre, varen assistir a un acte organitzat per Cooperatives Agroalimentàries, “Tast de producte cooperatiu” de la campanya de Nadal en què es varen presentar els plats guanyadors del concurs organitzat per Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears per alumnes de l’Escola d‘Hoteleria Illes Balears (EHIB). Després varen assistir a la conferència “Producte tradicional vs. cuina innovadora”, impartida pel xef Claudio Lemos per finalitzar amb una degustació de productes cooperatius.

 

Visita a trulls d’oli

Dimecres, 14 de desembre, varen visitar el trull d’oli de la Cooperativa Sant Bartomeu de Sóller i després visitaren la botiga de la cooperativa. Més tard, es desplaçaren a la cooperativa Camp Mallorquí, SCL, on el seu president Miquel Gual els va mostrar la indústria alimentària de l’ametlla i de la garrova. A la tarda. Seguidament es desplaçaren fins a Binissalem per visitar el Grup Fruits Secs i el seu trull d’oli i obrador.

 

Finalment, ahir dijous 15 de desembre varen anar a Mercapalma per conèixer l’activitat d’Agromallorca, SAT,  i veure la indústria de la tomatiga. En darrer lloc, visitaren la formatgeria Son Jover i l’explotació agropecuària.

 

 

16 de desembre de 2022

Àrea de Comunicació

Consell de Formentera i

Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears.